بدون دیدگاه

 خرداد ۱۴, ۱۴۰۲

 مسعود مبانی

جستوجو کنید

جستجو کردن

موضوعات مرتبط

دیابت نوع ۲ چیست؟

دیابت نوع ۲ چیست؟

اشخاصی که دیابت نوع ۲ دارند، مشکلی در استفاده از گلوکز (قند) موجود در غذا برای تأمین انرژی دارند.

بعد از خوردن غذا، کربوهیدرات‌های موجود در غذا به گلوکز تجزیه می‌شوند. هنگامی که گلوکز وارد جریان خون می‌شود، سطح گلوکز خون افزایش می‌یابد. در این حالت، پانکراس انسولین را به خون ارسال می‌کند. انسولین به باز کردن سلول‌ها در سراسر بدن برای ورود گلوکز کمک می‌کند و به سلول‌ها انرژی مورد نیاز را می‌دهد.

در دیابت نوع ۲، پانکراس انسولین تولید می‌کند، اما سلول‌ها به آن به درستی پاسخ نمی‌دهند. این مشکل به عنوان مقاومت به انسولین شناخته می‌شود. وقتی گلوکز نمی‌تواند وارد سلول‌ها شود، سطح گلوکز خون افزایش می‌یابد. در این صورت، پانکراس برای تولید حتی بیشتر انسولین تلاش می‌کند. در ابتدا، انسولین اضافی باعث می‌شود که گلوکز در محدوده طبیعی باقی بمانند. اما با گذشت زمان، پانکراس قادر به ادامه این فعالیت نیست و سطح گلوکز خون بالا می‌ماند. وقتی سطح گلوکز خون بالا باقی می‌ماند، ممکن است شخص دیابت نوع ۲ داشته باشد.

چرا برخی افراد دیابت نوع ۲ می‌گیرند؟

دلیل دقیقی برای ابتلا به دیابت نوع ۲ در برخی افراد وجود ندارد، اما احتمالاً ترکیبی از ژن‌ها و محیطی است. بسیاری از کودکانی که دیابت نوع ۲ می‌گیرند، فردی در خانواده خود دارند که دیابت دارد.

دیابت نوع ۲ به طور معمول در کودکان رخ می‌دهد:

  • افرادی که چاق هستند. هنگامی که فردی وزن اضافی دارد، گلوکز موجود در خون به خوبی وارد سلول‌ها نمی‌شوند. اما برای داشتن دیابت نوع ۲، لازم نیست که فرد چاق باشد.
  • در دوران جوانی. بسیاری از کودکان و نوجوانان در دوران جوانی دچار دیابت نوع ۲ می‌شوند. همانطور که سطح هورمون رشد در طول جوانی افزایش می‌یابد، انسولین به خوبی کار نمی‌کند.
  • با سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS). دختران و زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک مقاومت به انسولین دارند و احتمالاً دیابت نوع ۲ را بیشتر می‌گیرند.
  • کسانی که مادرشان در دوران بارداری دیابت داشته است. زمانی که مادر کودک دیابت داشته باشد، نوزادان در رحم با مقدار بیشتری گلوکز مواجه می‌شوند. این عامل همراه با عوامل ژنتیکی، احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را در زندگی بعدی افزایش می‌دهد.

علائم و نشانه‌های دیابت نوع ۲ چیست؟

بسیاری از افراد با مقاومت به انسولین پوست تیره‌ای رنگ در نقاطی از پوست خود، به خصوص در تاجهای گردن یا زیر بغل‌ها، دارند. این به عنوان آکانتوز نیگریکانس یا به طور ساده آکانتوز شناخته می‌شود و اغلب نشانه‌ای زودهنگام است که نشان می‌دهد فرد ممکن است دیابت نوع ۲ داشته باشد.

دیابت نوع ۲ به روش‌های مختلفی می‌تواند ظاهر شود. برخی از کودکان علائم دیابت دارند، اما برخی دیگر ندارند. کودکانی که علائم دیابت دارند، ممکن است:

  • نیاز به ادرار زیاد داشته باشند
  • تشنگی بیشتری داشته و از معمول بیشتر آب بنوشند
  • اغلب خسته باشند
  • دید کم باشد

چگونه دیابت نوع ۲ تشخیص داده می‌شود؟

پزشکان ممکن است در صورتی که کودک علائم یا عوامل خطر داشته باشد مانند چاقی و داشتن آکانتوز، برای دیابت بررسی کنند. انواع مختلفی از آزمایشات خون می‌توانند برای تشخیص دیابت استفاده شوند، از جمله:

  • HbA1c. این آزمایش سطح میانگین گلوکز خون در چند ماه گذشته را نشان می‌دهد. این آزمون همچنین به عنوان آزمون هموگلوبین A1c یا هموگلوبین گلیکوزیله شده شناخته می‌شود. سطح HbA1c برابر یا بیشتر از ۶.۵٪ به معنی احتمال داشتن دیابت است.
  • گلوکز خون ناشتا. برای این آزمایش، شخص به مدت حداقل ۸ ساعت قبل از آزمایش نباید غذا بخورد. خواندن قند خون بالای ۱۲۶ میلی‌گرم در دسی‌لیتر به معنی احتمال داشتن دیابت است.
  • گلوکز خون تصادفی. این آزمایش می‌تواند در هر زمانی انجام شود. سطح قند خون بالای ۲۰۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر در هر زمانی به معنی احتمال داشتن دیابت است.
  • آزمایش تحمل گلوکز. این آزمایش در دو مرحله انجام می‌شود. در ابتدا، شخص پس از یک شب نخوردن غذا قند خون خود را می‌سنجد. سپس یک مایع شیرین که حاوی گلوکز است را می‌نوشد و پس از یکی دو ساعت دوباره قند خون خود را می‌سنجد. اگر سطح قند خون بعد از ۲ ساعت بالاتر از ۲۰۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر باشد، احتمال داشتن دیابت است.

به هر حال، برای تشخیص دقیق‌تر و تأیید دیابت نوع ۲، ممکن است نیاز به آزمایشات بیشتری می‌باشد. اگر شما یا کودکتان علائمی مشابه دیابت نوع ۲ داشته باشید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *